Revelsben med øl

Øl-benene bliver, som navnet antyder, kogt i øl for at gøre benene dejligt møre. Prøv at marinere revelsbenene i en marinade af Beauvais’ klassiske ketchup og engelske sauce, der giver en skøn krydret smag.

Sådan gør du:

Læg revelsbenene i en gryde, og tilsæt bouillon, porter, løg, peberkorn, laurbærblad, timian og salt.

Lad det koge under låg i ca. 1 time til benene er godt møre.

Afkøl dem i lagen til næste dag (eller i køleskabet).

Rør Beauvais Tomatketchup, Beauvais Engelsk sauce, Bähncke Taffelsennep og Den Gamle Fabrik Boysenbær marmelade sammen til en marinade.

Pensl marinaden på revelsbenene, og grill/steg dem i ovnen ved 250 grader i ca. 15-20 min.

Server øl-ben med coleslaw og friske krydderurter.

Tip: Gem kogelagen til senere og tilsæt blot fløde - så har du en lækker sauce. Server saucen til koteletter eller til mørbrad.

Ingredienser:

(4 personer)

8 revelsben i skiver uden svær og ben (ca. 700 g)

½ l hønsebouillon

½ porter (eller anden mørk øl)

1 grofthakket løg (100 g)

Krydderi til kogning (5 peberkorn, 2 laurbærblade, 1 tsk. Timian og 1 spsk. Salt)

Marinade

½ dl. Beauvais Tomatketchup

2 spsk. Beauvais Engelsk sauce

2 spsk. Bähncke Taffelsennep

4 spsk. Den Gamle Fabrik Boysenbær marmelade

500 g coleslaw

Friske krydderurter

En ketchup med god, stærk chili og masser af solmodne tomater