Bønnedip med Beauvais Cannellini Beans, blomkål og citron

Den lækre dip med blomkål og små hvide bønner er dejlig rund og cremet og har en skøn smag af citron, hvidløg og krydderurter. Prøv den i stedet for den klassiske hvide sovs eller brug den som smørelse i en sandwich.

Sådan gør du:

Damp blomkålen i lidt letsaltet vand under låg til det er godt mørt, og hæld vandet fra.

Hæld væden fra bønnerne. Kom blomkål, bønner samt de øvrige ingredienser i en foodprocessor eller multihakker, og findel blandingen til den er cremet. En stavblender kan også bruges.

Smag til med salt og peber. Server dippen med friske grønsager og ristet brød, brug den som sovs til bøffer og frikadeller, i sandwich og på bruschetta. Dippen holder sig fint i køleskabet op til 5 dage.

Ingredienser:

(4 personer)

300 g blomkål i buketter
1 dåse Beauvais Økologiske Cannellini Beans
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Revet citronskal fra 1 ubehandlet citron
2 tsk. citronsaft
1 spsk. tahin
2 tsk. friske timianblade
1 tsk. frisk rosmarin
6 store basilikumblade
Salt, peber