Boller i karry med Græskar

En opskrift på klassiske boller i karry med et friskt og lækkert pift af syltede stykker græskar. Mums!

Sådan gør du:

Rør det hakkede kød med salt til en fars, så den bliver "sej". Tilsæt herefter æg og et enkelt finthakket løg. Tilsæt vand, så man kan forme en bolle af farsen. Smag farsen til med mere salt og peber. Lad farsen trække ca. ½ time. Form farsen til boller med en ske, og kog dem i 1 l. bouillon. Når de stiger til vejrs, er de færdige. Når de er færdige, tages bollerne op.

Hak det andet løg groft. Tilsæt karry, løg og fløde til bouillonen, og lad det koge i 10 min. Jævn sovsen med sovsejævner eller lidt majsstivelse udrørt i koldt vand til den ønskede konsistens. Tilsæt græskar og de færdige boller, og server med brød eller ris.

Ingredienser:

(4 personer)

400 g hakket kalv og flæsk
1 æg
2 løg
1½-2 dl vand
Salt, peber evt. grøntsagsbouillon
5 dl suppe/bouillon fra kogning af boller
1 spsk. karry
1 dl madlavningsfløde 18%
Lys Maizena Sovsejævner el. majsstivelse
300 g Beauvais græskar
Kogte ris af 4 dl rå ris

Prøv syltede græskar til dine danske karryretter