Spaghetti Bolognese: Opskrift på verdens bedste pasta med kødsovs

Spaghetti bolognese, bedre kendt som pasta med kødsovs, er en af danskernes absolutte favoritretter. Den er nem at tilberede, smager godt og kan varieres i det uendelige. Beauvais giver dig her en opskrift på pasta med kødsovs, der uden tvivl vil vække begejstring ved middagsbordet.

Sådan gør du:

Sauter finthakket hvidløg, gulerod og chili i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater, hønsebouillonterning, tomatkoncentrat, madlavningsfløde, vand basilikum, cayennepeber og sukker.

Kog op, og lad det simre i ca. 10 min. under låg. Smag til med salt og friskkværnet peber. Jævn bolognese, og kog den igennem ca. 2 min. under omrøring. Blend evt. saucen med en stavblender, inden kødet tilsættes.

Brun 500 g hakket oksekød af i lidt olivenolie, og bland det sammen med sovsen. Lad simre ved god varme i ca. 5 minutter

 

 

Ingredienser:

(4 personer)

1½ fed hvidløg
½ gulerod
1 spsk. frisk rød chili
2 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede tomater
(eller prøv med 275 g
hakkede friske tomater)

1 terning hønsebouillon
1½ spsk. Beauvais Tomatpuré
1 dl madlavningsfløde 18%
1½ dl vand
1 spsk. basilikum
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. majsstivelse + 3 spsk.
vand (til at jævne sovsen)

salt og friskkværnet peber

Den originale danske smag