Chili con Carne

Chili con Carne er en klassiker i mange danske hjem. Den er en stor favorit blandt store og små, fordi den kan krydres efter eget ønske. Beauvais' opskrift på Chili con Carne er lavet med chili bønner, som tilfører en dejlig smag og god fylde til retten.

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg fint og steg i olien, til løgene er klare. Tilsæt det hakkede kød, og steg videre til kødet er gennemstegt. Hak de soltørrede tomater, og tilsæt dem til kødet sammen med tomatpure.

Åbn to dåser Kavli Chili Beans, og vend forsigtigt bønnerne inkl. chilisovs i retten. Lad det hele simre i en halv time, og smag til med salt, peber og spidskommen.

Server retten rygende varm med ris, brød og creme fraiche.

Tip: Smag til med ca. 40 g mørk chokolade (+ 70%) og spændende krydderier som kanel og stødt koriander for ekstra smag.

Tip: Du kan også lave din chili vegetarisk ved at erstatte kødet med flere forskellige bønner og grøntsager som f.eks. gulerødder – så får du en Chili sin Carne!

Ingredienser:

(4 personer)

500 g hakket oksekød 
2 dåser Beauvais Chili Beans
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. olivenolie 
2 fed hvidløg
2 løg 
1/2 glas soltørrede tomater i olie 
Salt, peber 
Spidskommen

Tilbehør
Ris
Lunt brød 
Creme fraiche