Den perfekte grillmarinade - Det ultimative afsæt med ketchup

Med ketchup har du den primære sødme og syre på plads, og du er derfor godt på vej mod en succesfuld grillaften. Herfra er det kun op til dig at finde din helt egen balance. Eksperimenterne står i kø, og prøver du dig frem efter simple grundprincipper, vil du og dine gæster have mange spændende smagsoplevelser i sigte.

Sådan gør du:

Hjælp smagene videre 
Tomater indeholder i sig selv umami-smag, men med styrkelsen af sødt, surt, salt og bittert tager du marinaden til næste niveau. Med ekstra syre i form af øl, vin, soyasauce, citrusfrugter/-juice, tomatpure eller surmælksprodukter, tilføjer du desuden enzymer og giver dermed kødet de bedste betingelser for et mørt resultat. Forfin gerne sødmen med brun farin, honning eller sukker, og som modspil er sennep, ingefær, hvidløg, chili, peberrod eller wasabi interessante bud.

Dit eget præg
Gå i krydderurtehaven og lad dig inspirere af dufte, farver og teksturer.

Timian, oregano og rosmarin går særligt godt til oksekød, svinekød, kylling og lam, mens estragon, persille, purløg og dild er velegnet til fisk. Hak dine favoritter i marinaden, hæld en god sjat olivenolie ved og smag til med salt og peber. Din helt unikke marinade er nu klar!

Hvor længe skal kødet marinere?
Marineringstiden afhænger selvfølgelig af type kød og udskæring, men oftest gælder, at jo længere tid jo bedre. Som hovedregel kan du dog følge disse anbefalinger:

Oksekød: 1 døgn+
Fisk og skaldyr: 20 min.
Svinekoteletter: 10+ timer
Kyllingebrystfileter: 6+ timer
Lammekoteletter: 8+ timer

Se 3 Marinader med Beauvais Ketchup her >>

Ingredienser:

(0 personer)

Beauvais Rødkål smager fortrinligt til de klassiske danske retter