Fiskefrikadeller med rugfritter og Pink Remoulade

Fiskefrikadeller er en klassiker i mange danske hjem. Denne nyfortolkede udgave serveres med grove rugfritter og pink hjemmelavet remoulade.

Sådan gør du:

Skær fisken i grove stykker, og blend den med rejer, sennep og salt i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt ægget og rør farsen smidig. Rør til sidst farsen med hakkede krydderurter og rismel. Kom et par skefulde fars på panden, og steg fiskedellerne i smør eller solsikkeolie i ca. 5 minutter på hver side alt efter størrelse.

Skær rugbrødet i tykke stænger, og smør dem på alle sider med smør. Rist dem på en tør pande i et par minutter på hver side, til de bliver sprøde. Drys med salt.

Skyl salaten, og lad den afdryppe. Skræl rødbederne, og riv dem groft, evt. med et juliennejern. Vend rødbedestrimlerne i salaten, dryp med olivenolie, eddike og frisk peber, og pynt med hakkede valnødder.

Skær de syltede rødbedeskiver og drueagurker i tern, og vend dem med remouladen. Smag remouladen til med resten af de friske krydderurter, og server den til fiskedellerne med rugfritter og salat.

Ingredienser:

(4 personer)

Fiskefrikadeller:

600 g torsk

150 g rejer

1/2 spsk Bähncke Stærk Sennep

1 æg

½ dl hakkede krydderurter

Evt. Dild/kørvel/purløg

3 spsk rismel, evt. Fuldkorn

Smør/solsikkeolie til stegning                                                                                                                                       

Rugfritter:

1/2 rugbrød

Smør

Salat:

100 g spæde salatblade

1-2 Beauvais Rødbeder

1 spsk olivenolie

1/2 spsk hvidvinseddike

50 g valnøddekerner

1 tsk salt

Peber

Pink remolade:

8 skiver Beauvais Rødbeder

4 Beauvais drueagurker

2 dl K-Salat Remoulade

Dild/kørvel/purløg

Kombination af sødme og en let syrlighed