Gilleleje flækkesild

Gilleleje flækkesild er en sjællandsk egnsret. I gamle dage saltede man sildene, så de kunne holde sig til vintermånederne. I Beauvais’ opskrift på traditionelle flækkesild saltes sildene dagen før og serveres med syltetøj, agurkerelish og bearnaise sauce i en vidunderlig kombination.

Sådan gør du:

Drys ca. ½ tsk. salt på hver sildefilet og luk sammen. Læg dem side om side i et fad, og lad dem trække natten over i køleskabet.

Fold dem ud og læg dem på en bageplade med skindet opad. Pensl hver sildefilet med ½ spsk. olivenolie og drys med peber. Grill dem i ovnen ved 275 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.

Vask og vend halve kartofler med skræl med ½ dl olivenolie, citronsaft og timian, og fordel dem i et ildfast fad.

Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.

Skær broccoli i buketter, og damp dem i ovnen i ca. 5 min.

Opvarm K-Salat Bearnaise Sauce i en gryde.

Server Gilleleje flækkesild med stegte kartofler, broccoli, Den Gamle Fabrik Boysenbær syltetøj, Beauvais Agurkerelish, K-Salat Bearnaise Sauce og friske krydderurter.

Tip: Salt sildene dagen før.

Tip: Sildene kan også steges på pande i smør vendt i rugmel.

Ingredienser:

(4 personer)

4 sildefileter (300 g)

4 blade grøn salat

2 skalotteløg (40 g)

1 kg små kartofler

1 dl olivenolie

½ citron, saft herfra

1 spsk. Tørret timian

500 g broccoli

3 dl K-Salat Bearnaise Sauce

½ dl Den Gamle Fabrik Boysenbær Syltetøj

½ dl Beauvais Agurkerelish

Friske krydderurter

Salt og peber

Beauvais Agurkesalat er kendetegnet ved sin lette syrlige smag