Kartoffelfrikadeller

Denne opskrift på frikadeller indeholder kartofler, der gør frikadellerne saftige. Samtidig tilføres gode kostfibre, og fedtindholdet sænkes. Frikadellerne skal krydres med Beauvais Engelsk Sauce, som giver frikadellerne en helt perfekt smag.

Sådan gør du:

Riv kartofler, og pres saften fra. Riv løg, og bland det sammen med kartofler, Beauvais Engelsk Sauce og timian i en skål.

Slå æggene ud heri, og rør mel, 1 tsk. salt og ½ tsk. peber i blandingen.

Opvarm en pande med olivenolie. Form og steg frikadellerne gyldenbrune på begge sider. Afkøl dem let.

Steg bacon sprødt og læg på fedtsugende papir.

Bland romainesalat, radiser i skiver, løgringe, rygeostsalat sammen. Læg salaten i et fad og pynt med lune kartoffelfrikadeller, Beauvais Agurkerelish, sprødt bacon, hindbær og friske krydderurter.

Tip: Prøv også Glyngøre Benfri Sild i opskriften.

Ingredienser:

(4 personer)

500 g bagekartofler

½ løg (50 g) + ½ løg til salaten (50 g)

2 spsk. Beauvais Engelsk Sauce

1 tsk. Timian (gerne frisk)

2 æg

30 g mel

2 spsk. Olivenolie til stegning

150 g bacon

1 romainesalathoved (500 g)

125 g radiser

1 dl rygeostsalat (½ dl rygeost + ½ dl cremefraiche 18%, smag til med salt og peber.)

1 dl Beauvais Agurkerelish

25 g hindbær

Friske krydderurter (dild)

Salt og peber

Beauvais Agurkesalat er kendetegnet ved sin lette syrlige smag