Lam i kål

Lam i kål er en populær og nem ret, som især spises om vinteren. De syrlige syltede grøntsager fra Beauvais er perfekt tilbehør til den fyldige simreret, der uden problemer kan laves dagen før.

Sådan gør du:

Smelt 1 spsk. smør i en gryde, brun mundrette stykker lammekød, og krydr det med salt og peber. Skær stok fra hvidkål og snit det fint. Skær skrællede kartofler og gulerødder i skiver.

Tag kødet op, og sauter hvidkål, kartofler, gulerødder og edamamebønner i 1 spsk. smør.

Når kålen er faldet lidt sammen, krydres der med rosmarin, presset hvidløg, 1 spsk. salt og 5 peberkorn.

Læg et lag af grøntsagerne i et ildfast fad (eller i en stor gryde med låg) og derpå lammekød. Fortsæt til begge dele er brugt op, men slut af med et lag grøntsager.

Hæld bouillon ved, og læg låg på fadet. (eller folie). Sæt den i ovnen på 175 grader i ca. 1½ time.

Server med Beauvais Rødbeder, Bähncke Grov Sennep, Beauvais Drueagurker og friske krydderurter.

Tip: Udskift lam med kylling eller nakkekam og rosmarin med karry.

Tip: Variér smagen nemt ved at presse 1 citron ud over retten.

Tip: Erstat eller supplér edamamebønnerne med en dåse af Beauvais’ lækre bønner

Ingredienser:

(4 personer)

2 spsk. Smør

500 g lammekød (fra udbenet bov eller kølle)

½ hvidkål (1000 g)

2 gulerødder (300 g)

250 g kartofler

100 g edamame bønner (eller ærter, hestebønner, hvide bønner)

1 spsk. Tørret rosmarin

1 fed hvidløg

3 dl hønsebouillon

Beauvais Rødbeder

Bähncke Grov Sennep

Beauvais Drueagurker

Friske krydderurter (persille)

Kombination af sødme og en let syrlighed