Moussaka med beluga linser og grøn salat

Moussaka er grækernes svar på lasagne. Prøv denne opskrift på moussaka med belugalinser, som er rige på fibre og protein. Retten kan gøres kødfri ved at erstatte kødet med flere linser.

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Skær auberginer i skiver af ca. ½ cm tykkelse. Læg dem på en plade og drys lidt salt på dem, så noget af saften bliver trukket ud. (ca.15 min.)

Brun kødet af i olivenolie og tilsæt hakkede løg og hvidløg i en gryde. Kom hakkede tomater og krydderier i. Lad saucen simre i 10 min. under låg. Tilsæt Beauvais Økologiske Beluga Linser og lad kødsaucen simre videre i 10 min. mere.

Smag til med salt og peber.

Tør aubergineskiverne af og steg dem let gyldne på hver side i olivenolie, på en pande.

Læg så halvdelen af aubergineskiverne i bunden af et ildfast fad. Fordel derefter halvdelen af kødsaucen oven på aubergineskiverne. Næste lag er de sidste aubergineskiver med den sidste kødsauce ovenpå.

Fordel kartoffelskiverne i det sidste lag inden der afsluttes med mornaysauce.

Bag moussaka i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min. Tag moussakaen ud og drys gratineringsost på. Kom den tilbage i ovnen og bag den færdig i ca. 15 min mere, eller til kartoflerne er møre.

Tag moussakaen ud og lad den stå og trække 10 min. inden servering.

Server moussakaen med friske krydderurter.

Tip: Udskift kød med tilsvarende mængde bønner, linser eller kikærter for at gøre retten vegetarisk. 

Det skal du bruge:

(4 personer)

375 g kartofler

2 aubergine

2 spsk. olivenolie

500 g hakket kalv/flæsk

1 løg (150 g)

3 fed hvidløg

400 g hakkede tomater

1 tsk. revet muskatnød

1 tsk. kanel

1 spsk. spidskommen

2 spsk. oregano

1 ds. Beauvais Økologiske Beluga Linser (drænet)

½ l mornaysauce

50 g gratineringsost

friske krydderurter

salt og peber