Salat med linser, grillet tun & avocado

Denne salat har alt, hvad et måltid skal have: proteiner, sundt fedt og gode kulhydrater – og selvfølgelig også en dejlig smag. Spis salaten som tilbehør eller som ret i sig selv.

Sådan gør du:

Hæld lagen fra linserne, skyl i koldt vand og lad dem dryppe godt af. Snit forårsløgene fint i skrå skiver og hak dilden groft.

Lav en marinade af limesaft og olivenolie smagt til med salt og peber og vend linser, forårsløg samt grofthakket dild heri.

Grill tunen på en rygende varm grill eller grillpande ca. 1-1½ min. på hver side. Skær avocado i både, dryp med lidt limesaft og grill dem hurtigt på begge sider.

Anret linser, avocado og tun brækket i lidt mindre stykker på tallerkener og drys med en god håndfuld krydderurter. Server med godt brød.

Tip: Erstat tunsteaken med grillet laks eller brug tun fra dåse – i så fald bør avocadoerne ikke grilles. 

Ingredienser:

(0 personer)

1 dåse Beauvais Økologiske Linser
3 forårsløg
2 spsk. friskpresset limesaft
½ dl olivenolie
Salt, peber
1 lille bundt dild
1 stor frisk tunsteak, ca. 250 g
1-2 avocado
Lime
Krydderurter og spæde salater, fx kørvel og skovsyre