Salat wrap med Beauvais Black Beans og ærtepesto

I denne opskrift på sunde wraps med sorte bønner har vi skiftet hvedetortillaerne ud med salatblade. De sorte bønner giver masser af fibre, proteiner og fylde, og deres bløde konsistens går godt sammen med de sprøde blade.

Sådan gør du:

Findel ærter, basilikumblade, pinjekerner og hvidløg med en stavblender til en grov mos. Rør olivenolien i og smag til med salt og peber. Hvis du gerne vil have den lidt tyndere i konsistensen, kan du tilsætte lidt vand.

Hæld væden fra bønnerne, og lad dem dryppe godt af.

Skyl salaten, og slyng/ryst/dup vandet godt af. Del salathovedet i blade; de mindste lægges oven på hinanden to og to.

Snit forårsløgene, skær avocadokødet i tern og dryp med citronsaft.

Fordel bønner, forårsløg og avocado på bladene, dryp med pesto, drys med de spæde skud fra ærter og solsikke. Server straks. 

Tip: Brug hvid- eller rødkål i stedet for hovedsalat for mere bid.

Ingredienser:

(4 personer)

¼ liter grønne ærter, gerne fra frost
1 lille håndfuld basilikumblade
½ dl pinjekerner
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
Salt, peber
Evt. lidt vand hvis den er for tyk

1 dåse Beauvais Black Beans
1 dansk hovedsalat
2-3 forårsløg
1 stor moden avocado
Citronsaft
Ærteskud og solsikkeskud