Steg den perfekte bøf

Har du købt en god bøf, er det ærgerligt, hvis den enten bliver stegt for meget eller for lidt. Beauvais giver dig her et par tips til, hvordan du kan stege den, så den bliver lige præcis, som du vil have den.

Sådan gør du:

Smør bøffen med lidt olie, og krydr med salt og peber. Kom olie på panden. Når olien er helt varm, kommes bøffen på. Mærk på bøffen undervejs …

Vil du have en rød bøf:
Bøffen skal give efter, når du mærker på den - dit fingeraftryk bliver hængende i kødet.

Vil du have en medium stegt bøf:
Dit fingeraftryk skal møde lidt modstand, når du trykker på bøffen - kødet springer tilbage. Et andet tegn er, at kødsaften begynder at sive i gennem overfladen.

Vil du have en gennemstegt bøf:
Når du trykker på bøffen, skal det føles lidt som en madras - den springer tilbage.

Når bøffen har fået det, den skal, så lad den hvile i ca. 5 min. før den spises. Så bliver nydelsen større.

Bonusinfo; når den er færdig med at hvile, kan du bruge kødsaften til at lave din egen sauce.

Ingredienser:

(0 personer)

Den originale danske smag