Tunsalat

med drueagurker

Tunsalat er en sand klassiker i det danske frokostkøkken, og det er ikke helt uden grund, at tunsalaten er blevet så populær gennem årene. Grundene hertil er, at det er nemt og hurtigt at lave og ikke koster en bondegård. Her på Beauvais' hjemmeside giver vi dig vores bud på en skøn og velsmagende tunsalat, som vil give frokostbordet eller madpakken et pift med hjemmelavet pålæg, der kan nydes af hele familien. Det bedste ved den er, at den tager 10 minutter at lave, og så er den endda fedtfattig.

Prøv tunsalat på ristet rugbrød med avocado på toppen. Du kan også bruge tunsalaten i en tunsandwich eller i pitabrød – mulighederne er mange. Hvis du ikke spiser det hele på en dag, kan du med fordel gemme resterne et par dage i køleskab. Prøv kræfter med vores opskrift på tunsalat.

Sådan gør du:

Rør en dressing af skyr, citron, salt og peber. Skær drueagurkerne i små tern, og tilsæt dem til dressingen sammen med den drænede tun fra dåse. Det hele røres sammen og smages til med ekstra citron, salt og peber.

Server evt. på ristet rugbrød eller som tilbehør til pitabrød.

Ingredienser:

(4 personer)

200 g skyr eller fromage fraiche
Citron, salt og peber
175 g drænet tun
100 g Beauvais Drueagurker

Beauvais Drueagurker har en sødlig smag kombineret med en let syrlig eddikesmag