Til hverdagens kokke

Tarteletfyld med kylling

En elsket klassiker

Tarteletter er en af de mest elskede klassikere i det traditionelle danske køkken. Det er en hyggelig spise, som både kan gå an som forret og hovedret. Mange har tradition for at servere tarteletter til påskefrokosten og julefrokosten. Andre serverer dem også, når søndagsfrokosten eller middagsmaden skal være lidt mere lækker. Servér Beauvais tarteletfyld i varme og sprøde tarteletskaller.

Tarteletfyld med kylling fra Beauvais er tilberedt efter en traditionel dansk opskrift med kyllingekød, ærter, persille og gulerødder af højeste kvalitet. Du får ikke bedre tarteletfyld med kylling end denne.


Serveringsforslag: Server retten med hakket persille.

Hvordan laver man hjemmelavet tarteletfyld?

Tarteletfyld kan laves på flere forskellige måder, og mange laver dem efter forskellige opskrifter med variationer i fyldet. Hos Beauvais er vi vilde med tarteletfyld med kylling, gulerødder og ærter. Med denne opskrift kan du prøv kræfter med at lave hjemmelavet tarteletfyld med kylling.

 

Du skal bruge:

500 g kylling
150 g ærter
150 g gulerødder
1 dl hønsefond
50 g smør
50 g sukker
50 g mel
1 dl hønsefond (alt efter behov)
Salt
Peber

 

Fremgangsmåde:

Start med at koge kyllingen og pil den fra hinanden, når den er færdigkogt. Gem vandet, kyllingen har kogt i, og brug det som hønsefond. Herefter kommer du smør og mel i en gryde og laver en smørbolle. Hæld hønsefonden ved og lad det koge op, til du har en jævn sovs. Smag sovsen til med salt og peber. Hæld nu kylling, ærter og gulerødder ved og lad det koge op igen. Server tarteletfyldet i sprøde tarteletskaller. 

 

Få inspiration til aftensmaden