Til hverdagens kokke

Beauvais Cornichoner

Beauvais Cornichoner - fransk tradition i en saltet estragoneddikelage

Beauvais blev grundlagt i Danmark i 1850, men grundlæggeren Jean Desiré Beauvais var en vaskeægte franskmand, og det kan man smage på blandet andet vores cornichoner.

Cornichoner er en meget lille agurk som syltes i en eddikelage med forskellige krydderier. Krydderierne er giver de små agurker den helt rigtige karakteristiske smag!

Beauvais Cornichoner findes i glas på 350g.

Hvad spiser man til cornichoner?

Beauvais cornichoner har en sur-salt smag, der sætter et skarpt modspil til kraftige charcuteri-varer som f.eks. paté og tørrede pølser. De små, sprøde cornichoner gør sig også fortrinligt på toppen af en hjemmelavet caféburger, i en traditionel tunmousse eller til en gang spansk inspireret tapas. Bon Appetit!

 

Hvordan laver man hjemmelavede cornichoner?

Du kan sagtens prøve kræfter med at lave dine egen hjemmelavede cornichoner. Der er flere forskellige måder at lave dem på, men de klassiske cornichoner kræver bestemte krydderier for at opnå den helt rigtige smag. Følg nedenstående opskrift på cornichoner og lav dem selv.

Du skal bruge:

50 g cornichoner

2 dl groft salt

2 stk. røde chili

1-2 fed hvidløg

Et lille bundt frisk estragon

Atamon

Eddikelage:

3 dl lagereddike

3 dl vand

2 dl tør hvidvin

1 dl sukker

1 spsk. salt

 

Fremgangsmåde:

Skyl agurkerne og tør dem i et klæde eller viskestykke. Læg cornichonerne i en skål og gnid saltet ind i agurkerne. Lad herefter cornichonerne trække 3-4 timer.

Når cornichonerne har trukket, blandes alle ingredienserne til eddikelagen sammen i en gryde, som sættes i kog. Lad dernæst eddikelagen køle af. Skyl saltet af cornichonerne og læg dem i en ren skål. Hæld lagen over cornichonerne og lad dem stå og trække i køleskabet til næste dag.

Dagen efter hælder du eddikelagen fra cornichonerne og ned i en gryde. Skær hvidløg og chili i fine skiver, og bland det sammen med agurker og estragon, og hæld derefter i et glas, som er vasket med atamon. Kog eddikelagen op igen og hæld den i glasset, når den er helt afkølet. Luk glasset og opbevar cornichonerne i køleskabet.

 

Beauvais Agurkesalat er kendetegnet ved sin lette syrlige smag