Til hverdagens kokke

Syltede græskar

Prøv syltede græskar til dine karryretter

Beauvais har siden 1850 været kendt for at producere konserves til hele Danmark. I dag består Beauvais’ syltede sortiment af mange forskellige sager, der er med til at give hverdagen god smag. Du finder også et væld af tilbehør til dine favoritretter. Prøv blandt andet de lækre syltede græskar.

Beauvais’ syltede græskar er smagt til med vanilje og ingefær, som giver dem en karakteristisk sød og syrlig smag, der gør sig overraskende godt til alverdens retter og desserter. Beauvais’ syltede græskar har fået nye låg, som gør glassene meget nemmere at åbne – helt uden sved på panden.

Beauvais Græskar findes i glas på 580 g.

Hvad kan du bruge syltede græskar til?
Prøv blandt andet Beauvais syltede græskar som alternativ til chutney til klassikere som boller i karry eller kylling i karry. Du kan også gøre en helt almindelig leverpostejmad ekstra spændende ved at servere den med de flotte syltede græskar på toppen. De syltede græskar kan også bruges i bagværk og gør sig særligt godt i kager.

Opskrift på hjemmelavede syltede græskar
Prøv denne opskrift og lav dine egne hjemmelavede syltede græskar – det er nemt og hurtigt. De skal syltes over to dage, men forberedelserne tager ikke lang tid.

Dag 1:

  • Start med at koge 1 liter vand og lade det køle. Skræl 1 græskar og skær det ud i 5 cm lange stykker. Læg stykkerne i en skål og hæld det afkølede kogte vand over. Lad græskarstykkerne trække til næste dag.

Dag 2:

  • Tør græskarstykkerne med køkkenrulle. Bland 2½ dl eddike, 500 g sukker og 1 flækket vaniljestang og evt.
    ingefær sammen i en gryde og bring det i kog.
  • Kom græskarstykkerne i den kogende lage og lad dem koge i 15-20 minutter, indtil de er helt klare.
  • Kom græskarstykkerne på glas og kog lagen op igen. Når lagen koger, skal den skummes, inden den hældes i glasset, så den dækker græskarstykkerne helt.
  • Opbevar glasset mørkt og køligt – gerne i køleskabet.

Prøv syltede græskar til dine danske karryretter