
Brændende kærlighed med Grøntsagsboller
Serveringer: 4
Ingredienser
- 1 pose Beauvais Grøntsagsboller
- 6 store rødløg
- 0,5 dl balsamicoeddike
- 1 tsk sukker
- 30 g smør
- 0,5 tsk røget paprika
- 400 g kartofler til mos
- 400 g knoldselleri, pastinak eller persillerod. Det kan også være gulerod.
- 1 dl sødmælk
- 30 g smør
- 1 glas Beauvais Rødbeder
- Hakket persille til pynt
- 1 glas grov sennep (eller bare din yndlingssennep)
- Evt. lidt rugbrød
Fremgangsmåde
- Skræl og skær rodfrugterne i grove tern og kog dem møre i usaltet vand
- Skræl og skær løg i skiver og steg dem brune i smør med lidt sukker over lav varme
- Når løgene er brunet godt af og bløde tilsæt så balsamico og lad det simre helt væk. Smag til med salt og peber
- Mellemtiden kommes Grøntsagsbollerne i ovnen og steges ved 225 grader i ca 15 minutter til de er sprøde.
- Mos rodfrugterne med en kartoffelmoser.
- Vend forsigtigt de mosede rodfrugter med lidt sødmælk og smør.
- Smag til med salt og peber -lidt muskat hvis du har lyst.
- Lige før du skal servere, drysses der lidt røget paprika på Grøntsagsbollerne. Det giver en dejlig røget baconsmag til dem
- Server med rødbeder, sennep, de bløde løg og rugbrød.
- Pynt med hakket persille
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @beauvaisdk