
Grøntsagsboller med stuvet spidskål
Serveringer: 4
Ingredienser
- 1 pose Beauvais Grøntsagsboller
Sovs
- 0,5 bakke champignon
- 2 dl fløde
- 2 dl vand
- 0,5 bouillonterning
- 0,5 dl Beauvais Soya
- 0,5 spsk mel
- 2 dråber Madkulør
Stuvning
- 1 hoved spidskål
- 1 porre i skive
- 1 spsk mel
- 20 g smør
- 3 dl sødmælk
- Evt. lidt muskat
Tilbehør
- Kogte kartofler
Fremgangsmåde
- Skær champignon i kvarte og kom dem i en kasserolle.
- Steg champignonerne af i lidt olie ved høj varme til de bliver gyldne
- Vend dem med mel når det har taget farve og tilsæt så soya og lad dem dampe lidt af
- Tilsæt bouillonterning og vand og kog op.
- Blend saucen og tilsæt fløde.
- Lad saucen simre i et par minutter og smag så til med salt og peber. Husk at kulør!
- Snit spidskålen groft
- Smelt smørret og rør melet i det
- Lad blandingen bage lidt af i kasserollen
- Rør først en lille sjat vand i melblandingen og derefter mælk lidt efter lidt, så det ikke klumper
- Når det er varmet godt igennem, tilsættes kålen, porren og evt. lidt stødt muskat, salt og peber
- Kog stuvningen kort igennem
- Mellemtiden kommes Grøntsagsbollerne i ovnen og steges ved 225 grader i ca 15 minutter til de er sprøde.
- Server Grøntsagsbollerne med den stuvede kål, brune sovs og kogte kartofler
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @beauvaisdk