Boller i karry med græskar

En opskrift på klassiske boller i karry med et friskt og lækkert pift af syltede stykker græskar. Mums!

Portioner
4

Ingredienser

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 2 løg
  • 2 dl vand
  • salt, peber og evt. grøntsagsbouillon
  • 5 dl suppe/bouillon fra kogning af boller
  • 1 spsk. karry
  • 1 dl madlavningsfløde 18%
  • Lys Maizena Sovsejævner el. majsstivelse
  • 300 g Beauvais Græskar
  • 4 dl ris

Opskrift

1

Rør det hakkede kød med salt til en fars, så den bliver "sej".

2

Tilsæt herefter æg og et enkelt finthakket løg. Tilsæt vand, så man kan forme en bolle af farsen. Smag farsen til med mere salt og peber.

3

Lad farsen trække ca. ½ time.

4

Form farsen til boller med en ske, og kog dem i 1 l. bouillon. Når de stiger til vejrs, er de færdige. Når de er færdige, tages bollerne op.

5

Hak det andet løg groft. Tilsæt karry, løg og fløde til bouillonen, og lad det koge i 10 min.

6

Jævn sovsen med sovsejævner eller lidt majsstivelse udrørt i koldt vand til den ønskede konsistens.

7

Tilsæt græskar og de færdige boller, og server med brød eller ris.