Beauvais opskrift salat med grillet tun

Salat med grillet tun

Frisk salat med tun, avocado og linser Denne salat har alt, hvad et måltid skal have: proteiner, sundt fedt og gode kulhydrater – og selvfølgelig også en dejlig smag. Spis salaten som tilbehør eller som ret i sig selv. Du finder opskriften på salat med tun her.
Serveringer: 4

Ingredienser

  • 1 ds. Beauvais Økologiske Linser
  • 3 forårsløg
  • 2 spsk. friskpresset limesaft
  • 0,5 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 lille bundt
  • 1 g stor tunsteak á 250 g
  • 2 avocado
  • Lime
  • Krydderurter og spæde salater, f.eks. kørvel og skovsyre

Fremgangsmåde

  • Hæld lagen fra linserne, skyl i koldt vand og lad dem dryppe godt af.
  • Snit forårsløgene fint i skrå skiver og hak dilden groft.
  • Lav en marinade af limesaft og olivenolie smagt til med salt og peber og vend linser, forårsløg samt grofthakket dild heri.
  • Grill tunen på en rygende varm grill eller grillpande ca. 1-1½ min. på hver side.
  • Skær avocado i både, dryp med lidt limesaft og grill dem hurtigt på begge sider.
  • Anret linser, avocado og tun brækket i lidt mindre stykker på tallerkener og drys med en god håndfuld krydderurter.
  • Server med godt brød.

Notes

Tip

Erstat tunsteaken med grillet laks eller brug tun fra dåse – i så fald bør avocadoerne ikke grilles.
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @beauvaisdk