Solæg

Lav de perfekte solæg

Solæg er en klassisk sønderjysk egnsret, der ser fantastisk ud på frokostbordet. Prøv Beauvais’ opskrift på solæg fyld med urtemayo og sennep. Fyldet kan varieres efter smag og behag, så alle kan være med.

Portioner
4

Ingredienser

  • 4 æg
  • 125 g rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl Bähncke Salatmayonnaise
  • 0.5 dl Bähncke Sød Fransk Sennep
  • 0.5 frisésalat
  • 4 skiver røget skinke
  • 1 dl Beauvais Rødbeder i Tern
  • 1 dl Beauvais Agurke Relish
  • friske krydderurter - karse, dild, purløg, ærteskud
  • salt og peber

Opskrift

1

Kog 1 l. vand op med 50g salt og løgskaller.

2

Kog æg i 20 min. i en gryde, og bank dem let mod køkkenbordet, så skallen revner forskellige steder. Læg æggene i saltlagen. (De skal ligge der i 2-3 dage inden de er klar.)

3

Skær rugbrød i tynde meget tynde skiver. (ca. 4mm), evt. på pålægsmaskine.

4

Pensl rugbrødskiverne med olivenolie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist rugbrødskiver i ca. 2-3 min. i ovnen ved 250 grader varmluft til brødet er gyldent og sprødt. Tag chipsene ud af ovnen, og drys med flagesalt.

5

Hak ca. 1 dl friske krydderurter og bland med Bähncke Salatmayonnaise og Bähncke sød fransk sennep.

6

Pil æggene og halvér dem. Tag blommen ud, fyld urtemayonnaisen i hullet, og kom blommen tilbage

7

Anret rugbrødschips med friséesalat, skiver af skinke, solæg, Beauvais rødbeder i tern, Beauvais Agurkerelish og friske krydderurter.

Husk!

Tilbered solæg 3 dage inden servering.

Tip

Solæg er som almindelige æg nemmere at pille, hvis ikke de er helt friske.

Tip

Kog saltlage op med skaller fra rødløg for rød farve eller fra rødkål for blå farve på marmoreringen.

Tip

Stop madspild! Lav dine egne rugbrødschips.