Veggie Boller med stuvet spidskål

Portioner
4

Ingredienser

Sovs

  • 0.5 bakke champignon
  • 2 dl fløde
  • 2 dl vand
  • 0.5 bouillonterning
  • 0.5 dl Beauvais Soya
  • 0.5 spsk mel
  • 2 dråber Madkulør

Stuvning

  • 1 hoved spidskål
  • 1 porre i skive
  • 1 spsk mel
  • 20 g smør
  • 3 dl sødmælk
  • Evt. lidt muskat

Tilbehør

  • Kogte kartofler

Opskrift

Skær champignon i kvarte og kom dem i en kasserolle.

Steg champignonerne af i lidt olie ved høj varme til de bliver gyldne

Vend dem med mel når det har taget farve og tilsæt så soya og lad dem dampe lidt af

Tilsæt bouillonterning og vand og kog op.

Blend saucen og tilsæt fløde.

Lad saucen simre i et par minutter og smag så til med salt og peber. Husk at kulør!

Snit spidskålen groft

Smelt smørret og rør melet i det

Lad blandingen bage lidt af i kasserollen

Rør først en lille sjat vand i melblandingen og derefter mælk lidt efter lidt, så det ikke klumper

Når det er varmet godt igennem, tilsættes kålen, porren og evt. lidt stødt muskat, salt og peber

Kog stuvningen kort igennem

Mellemtiden kommes Veggiebollerne i ovnen og steges ved 225 grader i ca 15 minutter til de er sprøde.

Server Veggiebollerne med den stuvede kål, brune sovs og kogte kartofler