Skær champignon i kvarte og kom dem i en kasserolle.
Steg champignonerne af i lidt olie ved høj varme til de bliver gyldne
Vend dem med mel når det har taget farve og tilsæt så soya og lad dem dampe lidt af
Tilsæt bouillonterning og vand og kog op.
Blend saucen og tilsæt fløde.
Lad saucen simre i et par minutter og smag så til med salt og peber. Husk at kulør!
Snit spidskålen groft
Smelt smørret og rør melet i det
Lad blandingen bage lidt af i kasserollen
Rør først en lille sjat vand i melblandingen og derefter mælk lidt efter lidt, så det ikke klumper
Når det er varmet godt igennem, tilsættes kålen, porren og evt. lidt stødt muskat, salt og peber
Kog stuvningen kort igennem
Mellemtiden kommes Grøntsagsbollerne i ovnen og steges ved 225 grader i ca 15 minutter til de er sprøde.
Server Grøntsagsbollerne med den stuvede kål, brune sovs og kogte kartofler