Go Back
+ servings

Grøntsagsboller med stuvet spidskål

Serveringer: 4

Ingredienser

Sovs

  • 0,5 bakke champignon
  • 2 dl fløde
  • 2 dl vand
  • 0,5 bouillonterning
  • 0,5 dl Beauvais Soya
  • 0,5 spsk mel
  • 2 dråber Madkulør

Stuvning

  • 1 hoved spidskål
  • 1 porre i skive
  • 1 spsk mel
  • 20 g smør
  • 3 dl sødmælk
  • Evt. lidt muskat

Tilbehør

  • Kogte kartofler

Fremgangsmåde

  • Skær champignon i kvarte og kom dem i en kasserolle.
  • Steg champignonerne af i lidt olie ved høj varme til de bliver gyldne
  • Vend dem med mel når det har taget farve og tilsæt så soya og lad dem dampe lidt af
  • Tilsæt bouillonterning og vand og kog op.
  • Blend saucen og tilsæt fløde.
  • Lad saucen simre i et par minutter og smag så til med salt og peber. Husk at kulør!
  • Snit spidskålen groft
  • Smelt smørret og rør melet i det
  • Lad blandingen bage lidt af i kasserollen
  • Rør først en lille sjat vand i melblandingen og derefter mælk lidt efter lidt, så det ikke klumper
  • Når det er varmet godt igennem, tilsættes kålen, porren og evt. lidt stødt muskat, salt og peber
  • Kog stuvningen kort igennem
  • Mellemtiden kommes Grøntsagsbollerne i ovnen og steges ved 225 grader i ca 15 minutter til de er sprøde.
  • Server Grøntsagsbollerne med den stuvede kål, brune sovs og kogte kartofler
Del dine kreationer og få mere inspirationDel og nævn @beauvaisdk