Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Skær auberginer i skiver af ca. ½ cm tykkelse. Læg dem på en plade og drys lidt salt på dem, så noget af saften bliver trukket ud. (ca.15 min.)
Brun kødet af i olivenolie og tilsæt hakkede løg og hvidløg i en gryde. Kom hakkede tomater og krydderier i. Lad saucen simre i 10 min. under låg.
Tilsæt Beauvais Økologiske Beluga-linser og lad kødsaucen simre videre i 10 min. mere.
Smag til med salt og peber.
Tør aubergineskiverne af og steg dem let gyldne på hver side i olivenolie, på en pande.
Læg så halvdelen af aubergineskiverne i bunden af et ildfast fad. Fordel derefter halvdelen af kødsaucen oven på aubergineskiverne. Næste lag er de sidste aubergineskiver med den sidste kødsauce ovenpå.
Fordel kartoffelskiverne i det sidste lag inden der afsluttes med mornaysauce.
Bag moussaka i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min. Tag moussakaen ud og drys gratineringsost på. Kom den tilbage i ovnen og bag den færdig i ca. 15 min mere, eller til kartoflerne er møre. Tag moussakaen ud og lad den stå og trække 10 min. inden servering.