Fiskefrikadeller med rugfritter

Fiskefrikadeller er en klassiker i mange danske hjem. Denne nyfortolkede udgave serveres med grove rugfritter og pink hjemmelavet remoulade.

Portioner
4

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 600 g torsk
  • 150 g rejer
  • ½ spsk. Bähncke stærk sennep
  • 1 æg
  • ½ dl hakkede krydderurter
  • Evt. dild/kørvel/purløg
  • 3 spsk. rismel, evt. fuldkorn
  • Smør/solsikkeolie til stegning

Rugfritter

  • ½ rugbrød
  • smør

Salat

  • 100 g spæde salatblade
  • 2 Beauvais Rødbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. hvidvinseddike
  • 50 g valnøddekerner
  • 1 tsk. salt
  • peber

Pink remoulade

Opskrift

1

Skær fisken i grove stykker, og blend den med rejer, sennep og salt i en minihakker eller foodprocessor.

2

Tilsæt ægget og rør farsen smidig. Rør til sidst farsen med hakkede krydderurter og rismel.

3

Kom et par skefulde fars på panden, og steg fiskedellerne i smør eller solsikkeolie i ca. 5 minutter på hver side alt efter størrelse.

4

Skær rugbrødet i tykke stænger, og smør dem på alle sider med smør. Rist dem på en tør pande i et par minutter på hver side, til de bliver sprøde. Drys med salt.

5

Skyl salaten, og lad den afdryppe. Skræl rødbederne, og riv dem groft, evt. med et juliennejern. Vend rødbedestrimlerne i salaten, dryp med olivenolie, eddike og frisk peber, og pynt med hakkede valnødder.

6

Skær de syltede rødbedeskiver og drueagurker i tern, og vend dem med remouladen. Smag remouladen til med resten af de friske krydderurter, og server den til fiskedellerne med rugfritter og salat.