Gilleleje flækkesild er en sjællandsk egnsret. I gamle dage saltede man sildene, så de kunne holde sig til vintermånederne. I Beauvais’ opskrift på traditionelle flækkesild saltes sildene dagen før og serveres med syltetøj, agurkerelish og bearnaise sauce i en vidunderlig kombination.
Drys ca. ½ tsk. salt på hver sildefilet og luk sammen. Læg dem side om side i et fad, og lad dem trække natten over i køleskabet.
Fold dem ud og læg dem på en bageplade med skindet opad.
Pensl hver sildefilet med ½ spsk. olivenolie og drys med peber.
Grill dem i ovnen ved 275 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og sprøde.
Vask og vend halve kartofler med skræl med ½ dl olivenolie, citronsaft og timian, og fordel dem i et ildfast fad.
Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
Skær broccoli i buketter, og damp dem i ovnen i ca. 5 min.
Opvarm bearnaise sauce i en gryde.
Server Gilleleje flækkesild med stegte kartofler, broccoli, Den Gamle Fabrik Boysenbær syltetøj, Beauvais Agurkerelish, bearnaise sauce og friske krydderurter.
Salt sildene dagen før.
Sildene kan også steges på pande i smør vendt i rugmel.