Kødboller i karrysovs

Boller i karry er en kendt, klassisk dansk ret, som består af ris og kogte kødboller i en krydret karrysovs. Opskriften er super simpel og bliver endnu bedre med Beauvais syltede græskar som tilbehør, der giver en sød og syrlig smag til retten.

Karryretter er især gode at spise om vinteren, da det giver masser af varme til kroppen og en god mæthed. Og så smager det selvfølgelig himmelsk! Karryretter med karrysovs er ofte et sandt hit blandt mange familier, hvilket gør dem til en klassiker på middagsbordet. Derfor er dette en opskrift, der bestemt vil falde i hele familiens smag.

Du behøver ikke være chefkok for at lave god karrysovs. Opskriften er simpel, men indeholder den helt rette sammensætning af ingredienser for at skabe en god karrysovs. Husk på, at jo bedre råvarer og velsmagende krydderier, du bruger, desto bedre vil sovsen smage. For at få den klassiske, gammeldags smag, skal karrysovsen baseres på madlavningsfløde tilsat bouillon og en smule ananasjuice og Beauvais tomatpuré, som koges sammen med gulerødder og løg – smagt til med gode krydderier.

Karrysovsen er med sin bløde, afrundede smag en sikker vinder hos børnefamilier.

Portioner
4

Ingredienser

Karrysovs

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. karry
  • 1 lille løg
  • 1/2 gulerod - revet
  • 3 spsk. ananasjuice
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. Beauvais Tomatpuré
  • 2 dl madlavningsfløde 18%
  • 2 dl vand
  • 2.5 spsk. majsstivelse
  • 5 spsk. vand - til jævning af sovs
  • salt og peber
  • Beauvais Syltede Græskar

Kødboller

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • 1 l grøntsagsbouillon

Opskrift

1

Kom olie i en gryde, og svits krydderierne af. Tilsæt finthakkede løg og gulerødder, og lad dem tage lidt farve.

2

Tilsæt ananasjuice, hønsebouillonterning, sukker, tomatkoncentrat, madlavningsfløde og vand. Kog op og lad det simre i ca. 10 min. under låg. Smag til med salt og peber.

3

Jævn saucen, og kog den igennem ca. 2 min. under omrøring. Blend evt. saucen med en stavblender inden servering.

4

Beregn ca. 450 g kød til denne portion (kødboller eller kylling).

5

Rør det hakkede kød med salt til en fars, så den bliver "sej". Tilsæt herefter æg og et enkelt finthakket løg. Tilsæt vand, så man kan forme en bolle af farsen. Smag farsen til med mere salt og peber. Lad farsen trække ca. ½ time.

6

Form farsen til boller med en ske, og kog dem i 1 l. bouillon. Når de stiger til vejrs, er de færdige. Når de er færdige, tages bollerne op og tilsættes karrysovsen.

7

Servér med Beauvais Syltede Græskar.