Pioneren i Danmark inden for dette område var den unge, initiativrige indvandrer fra Frankrig, Jean Desiré Beauvais. I 1850 grundlagde han den virksomhed, som i dag - over 160 år senere - bærer hans navn.
J.D. Beauvais starter som bare 19 årig virksomheden, i hans forældres hus i Vangede. Salteri og røgeri var hovedproduktionen, men hurtigt begynde Beauvais at producere konservesprodukter. I 1865 flyttede han fabrikken til St. Kongensgade 106 i København.
Siden slutningen af 1860'erne fandt ikke en eneste polarekspedition sted, uden at den medførte Beauvais polarproviant, som var specielt tilpasset den enkelte ekspedition. Beauvais' produkter betød i starten en revolutionerende forbedring af forplejningen inden for marinen og var senere en forudsætning for 1800-tallets mange polarekspeditioner. Det har vist sig, at den tidlige konserves havde en forbavsende evne til at holde sig, således at indholdet i de konservesdåser, der er blevet fundet mere end et halvt århundrede senere, viser sig stadig at kunne spises.
Den første ekspedition, som J. D. Beauvais havde stor succes med at levere forsyninger til, var den svenske friherre og polarforsker A.E. Nordenskjölds færd 1868 mod nord. Beauvais forsynede Nordenskjöld med proviant, da han med dampskibet Vega sejlede gennem Nordøstpassagen 1878-80. Skibet Vega blev i mange år brugt som Beauvais' varemærke. I dag kan det stadig ses på etiketteer på Engelsk Sauce og Bearnaise Essens.
På billedet af Gustav Holms såkaldte Konebådsekspedition 1883-1885, der er malet af Carl Rasmussen, ser man bl.a. den overdækkede proviant. Beauvais leverede proviant til denne ekspedition. Maleriet er hentet fra publikationen "Konebådsekspeditionen" København 1972.
I 1890'erne blev forholdene i St. Kongensgade for små , og man begyndte at lede efter en ny grund. Man købte en stor grund ved Lyngbyvej i udkanten af Østerbro. Her byggede Beauvais' en af datidens største fabrikker i Europa.
Beauvais leverede proviant til både Roald Amundsen og Robert Scott, da de i 1911-12 kæmpede om at nå sydpolen som den første.
I 1930'erne begyndte Beauvais at lave tomatpuré og tomatketchup. Det er den samme krydderiblanding man i dag bruger til Beauvais' originale ketchup. En af Beauvais' første etiketter til tomatpuré på dåse.
Samtidig blev der indført et kontrolnummer på fiskekonserves.
Beauvais bygger en ny fabrik ved Svinninge, hvor man fokusere på grøntsagsproduktion. De mange gode råvare fra Lammefjorden, gjorde det til en oplagt placering. Senere bliver hele produktionen flyttet til Svinninge.
I Svinninge blev et ny dybfrostanlægget, et såkaldt flow freeze system, indviet. Anlægget kunne gennemføre fryseprocessen i løbet af 5-6 minutter, hvor man tidligere havde måtte regne med ca. 2 timer. Beauvais lancerede en lang række af dybfrost produkter i 1950-70'erne.
I 1960'erne går det godt for eksporten af Beauvais' kødkonserves til især England og USA.
Beauvais bliver en del af den norske Orkla
I dag er Beauvais et moderne fødevare brand, med mange forskellige produkter i sortimentet bl.a. ketchup, syltet grønt, dressinger og middagsretter. Seneste har vi lanceret spændende One Pot færdigretter og frost snacks.
Pioneren i Danmark inden for dette område var den unge, initiativrige indvandrer fra Frankrig, Jean Desiré Beauvais. I 1850 grundlagde han den virksomhed, som i dag - over 160 år senere - bærer hans navn.
J.D. Beauvais starter som bare 19 årig virksomheden, i hans forældres hus i Vangede. Salteri og røgeri var hovedproduktionen, men hurtigt begynde Beauvais at producere konservesprodukter. I 1865 flyttede han fabrikken til St. Kongensgade 106 i København.
Siden slutningen af 1860'erne fandt ikke en eneste polarekspedition sted, uden at den medførte Beauvais polarproviant, som var specielt tilpasset den enkelte ekspedition. Beauvais' produkter betød i starten en revolutionerende forbedring af forplejningen inden for marinen og var senere en forudsætning for 1800-tallets mange polarekspeditioner. Det har vist sig, at den tidlige konserves havde en forbavsende evne til at holde sig, således at indholdet i de konservesdåser, der er blevet fundet mere end et halvt århundrede senere, viser sig stadig at kunne spises.
Den første ekspedition, som J. D. Beauvais havde stor succes med at levere forsyninger til, var den svenske friherre og polarforsker A.E. Nordenskjölds færd 1868 mod nord. Beauvais forsynede Nordenskjöld med proviant, da han med dampskibet Vega sejlede gennem Nordøstpassagen 1878-80. Skibet Vega blev i mange år brugt som Beauvais' varemærke. I dag kan det stadig ses på etiketteer på Engelsk Sauce og Bearnaise Essens.
På billedet af Gustav Holms såkaldte Konebådsekspedition 1883-1885, der er malet af Carl Rasmussen, ser man bl.a. den overdækkede proviant. Beauvais leverede proviant til denne ekspedition. Maleriet er hentet fra publikationen "Konebådsekspeditionen" København 1972.
I 1890'erne blev forholdene i St. Kongensgade for små , og man begyndte at lede efter en ny grund. Man købte en stor grund ved Lyngbyvej i udkanten af Østerbro. Her byggede Beauvais' en af datidens største fabrikker i Europa.
Beauvais leverede proviant til både Roald Amundsen og Robert Scott, da de i 1911-12 kæmpede om at nå sydpolen som den første.
I 1930'erne begyndte Beauvais at lave tomatpuré og tomatketchup. Det er den samme krydderiblanding man i dag bruger til Beauvais' originale ketchup. En af Beauvais' første etiketter til tomatpuré på dåse.
Samtidig blev der indført et kontrolnummer på fiskekonserves.
Beauvais bygger en ny fabrik ved Svinninge, hvor man fokusere på grøntsagsproduktion. De mange gode råvare fra Lammefjorden, gjorde det til en oplagt placering. Senere bliver hele produktionen flyttet til Svinninge.
I Svinninge blev et ny dybfrostanlægget, et såkaldt flow freeze system, indviet. Anlægget kunne gennemføre fryseprocessen i løbet af 5-6 minutter, hvor man tidligere havde måtte regne med ca. 2 timer. Beauvais lancerede en lang række af dybfrost produkter i 1950-70'erne.
I 1960'erne går det godt for eksporten af Beauvais' kødkonserves til især England og USA.
Beauvais bliver en del af den norske Orkla
I dag er Beauvais et moderne fødevare brand, med mange forskellige produkter i sortimentet bl.a. ketchup, syltet grønt, dressinger og middagsretter. Seneste har vi lanceret spændende One Pot færdigretter og frost snacks.